Kada imamo skupocjenu i zdravu namirnicu poput jastoga, veoma je bitno i da je ispravno pripremimo. Kao što znate, namirnice spremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, kao i okus, a pripremaju se na zdrav način, bez dodavanja masti i ulja. Pored toga,zahvaljujući metalu 316-L, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih tvari prilikom termičke obrade.
POTREBNI SASTOJCI:
- 1 kg jastoga
- 1 vezica ružmarina
- 200 g cherry rajčica
- Voda iz Aqueene
- Peršin
- 1 mango
- 1 avokado
- 100 g rikola
- Papar
- Čili
- Sok 1 naranče
- Sok ½ limuna
- 50 g bosiljka
- 1 dcl maslinovog ulja
PRIPREMA:
U hladnu Zepter posudu Z-V3025Z staviti jastoga, ružmarin, polovinu ukupne količine cherry rajčice i malo vode iz Aqueene- Kuhati na srednjoj temperaturi od 160°C 2 minute, zatim smanjiti temperaturu na 90°C i kuhati još dodatnih 20 minuta (poklopljeno)
- Za to vrijeme isjeckati mango, peršin, preostale cherry rajčice, avokado i rikolu
- Dodati papar, čili, bosiljak i maslinovo ulje, limunov i narančin sok i sve sjediniti u osvježavajuću salatu
- Meso jastoga Servirati na ovoj salati u Rio porculanu
Uživajte u ovom vrhunskom specijalitetu!
Chef Petra Gerić