UMJETNOST PORCULANA

Dobrodošli u kraljevstvo Zepterove Masterpiece Collection. Kolekcije, kod koje su majstori zanata pažljivo primijenili nadahnute uzorke u zlatu, što svaki komad iz ovih sedam kolekcija čini predmetom naše stalne težnje za ljepotom. Vrhunska izrada i pažnja prema detaljima, udruženi profinjenim ukusom i sofisticiranim stilom, osiguravaju Zepter Masterpiece Collection globalno priznanje kvalitete.

NJEŽNI DRAGULJI U KRALJEVSTVU LJEPOTE

Zepter porculan vrhunski je izraz pristupa hrani u tri faze, koji zahtijeva da obroci budu zdravi, ukusni i da na kraju izgledaju lijepo na stolu radi potpunog užitka i uvažavanja hrane i društva oko stola. U svim kolekcijama Zepterovog porculana lako je pronaći isti način izrade, vrhunsku kvalitetu i estetski profinjen ukus, ali i raznolikost stila te idealnu ravnotežu između klasične umjetnosti i suvremenih potreba.

Zepter Masterpiece kolekcija nadahnuta je ljepotom, kako prirode, tako i ljepotom koju je napravio čovjek. Porculan na podsjeća na drevnu tradiciju koju je prvi prvi put zabilježio u XIII stoljeću Marko Polo koji je, vraćajući se iz Kine, porculan uspoređivao s ljepotom, nježnošću i tvrdoćom školjke Porcella.

Predmeti iz kolekcije Zepter Masterpiece suvremena su umjetnička djela koja nasljeđuju šarm koji je impresionirao drevne europske putnike, ali izrađena u modernim objektima s najnovijom dostupnom tehnologijom, što joj je dalo visoku estetiku, trajnost i kvalitetu.

Porcelain-3_Zepter

NAJFINIJA KVALITETA KRALJEVSKE ELEGANCIJE

Zepterova Masterpiece Collection izrađena je isključivo od tvrdog porculana koji je otporan i na ogrebotine i na grebanje čelikom: zbog visokog sadržaja kaolina (50-55%) i male primjese kvarca i ortoklasa (20 i 30% respektivno). Ova vrsta porculana može se peći na vrlo visokim temperaturama, do 1.350-1.460 ° C.

Zepterova Masterpiece kolekcija poštuje izvornu metodu izrade porculana, koja potiče s početka XVIII stoljeća, kada je Johann Friedrich Böttger rafinirao formulu koju je izumio matematičar i znanstvenik Ehrenfried Walther von Tschirnhaus i, eksperimentirajući s nizozemskim kolegama, postavio temelje suvremenog proizvodnog postupka.

Ovo je bio veliki korak naprijed, budući da je do tada Kina bila jedini proizvođač porculana.U Europu ih je ekskluzivno slala nizozemska tvrtka East India, a predstavljalo je bogatstvo, prestiž i profinjen ukus bez premca… Sada, u XXI stoljeću, Zepter je vratio porculan u svoj izvorni sjaj i ekskluzivnost, što daje kraljevsku eleganciju bilo kojem stolu, a svakodnevnu prigodu pretvara u slavlje.

Zepter Home Art masterpiece kolekcija ne samo da će ispuniti, već će nadmašiti vaše želje i očekivanja i oduševiti vaše goste.

LJEPOTA RODJENA U VATRI

Da bi proizveo svoj ekskluzivni porculan, Zepter radi isključivo s tehnikama "u glazuru" i "nakon glazure". Tijekom postupka pečenja u glazurama,temeljna boja posredno se nanosi indirektvno na posuđe pomoću neljepljivog papira pomoću šablone, a zatim peče na 1.250 ° C kako bi boja mogla utonuti u glazuru u tekućem onbliku čime se stječe njezin nezamjenjiv sjaj. Nakon toga slijedi postupak pečenja ‘’ na glazuri": motivi ( Zepterov Royal, Imperial i crno-bijele) oslikavaju se ručno, sa zlatnim ukrasima ili bez njih, a komadi porculana se peku na 840 ° C. Kao što se iz naziva podrazumijeva,dekoracija je "na glazuri".

Posljednja faza uključuje ručno oslikavanje zlatom uz primjenu razrjeđenog 22- karatnog zlata, koji je smeđe boje prije izgaranja zbog primijenjenih ulja i aditiva; detalji na rubu zatim se nanose kistom. Ovaj postupak se naziva „pečenje zlata“ i izvodi se pri 800 °C. Slično tome, drške, dekoracije i bordure su isključivo ručno oslikani. Taj je zanat vrlo specijaliziran i prenosi se sa slikara na slikara kroz desetljeće učenja.

U usporedbi sa standardnom izradom porculana razlika je u svakoj pojedinačnoj fazi izrade (tj. Motiv i zlatni ukrasi primjenjuju se tijekom tiskarskog pritiska), razlika i apsolutna superiornost Zepterove Masterpiece kolekcije vidljiva je u svakom detalju.

DIJELOVI ELEMENTA

Bogatstvo i savršenstvo detalja, u kombinaciji s velikim brojem dostupnih predmeta, čine impresivan raspon postavki stola. 

Kolekcija porculana dolazi s najvećim mogućim popisom predmeta za posluživanje stola: od velikih tanjura za posluživanje do najsitnijeg tanjura za posluživanje soljenke, od dubokih zdjela za juhe do šalica čaja i espressa, svaki je set zamišljen tako da se može miješati i slagati pojedinačno, od najosnovnijeg do kompletnog raspona svoje veličanstvenosti.

porcelain_22-Zepter

CERTIFIKAT O AUTENTIČNOSTI

Zepter International s ponosom potvrđuje da su ovi porculani i s njima povezana kolekcija iz asortimana Table Art u potpunosti ručno izrađeni i ručno izrađeni od materijala najviše kvalitete. U cijelosti se proizvode u Bavarskoj - Njemačkoj na najvišom naviou zanatske izrade. 

Svaki je komad izrađen isključivo od tvrdog porculana prema originalnoj metodi iz 18. stoljeća. Završna tehnika koja se koristi za uzorke boja je "metoda u glazuru", a zlato se primjenjuje "metodom na glazuru". Njihove fine pozlate ručno su oslikane u 22-karatnom zlatu tehnikom „pečenje zlata“ i vrlo specijaliziranom izvedbom.

Zepter International jamči najviše standarde kvalitete i tehnologije izborom najboljih sirovina kontroliranog, europskog podrijetla i strogim nadzorom proizvodnih procesa.

Zepter-Masterpiece-Collection-Porcelain-1

Porcelain_Zepter