Sastojci umaka od rajčice za 2 osobe:
- 2 konzerve od 240 g pasirane rajčice
- 2 mala luka
- 1,5 žličica smeđeg šećera (ovisno o slatkoći rajčice)
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Svježi bosiljak
- Svježi origano
- Svježi peršin
- 4 režnja češnjaka
- Svježi krastavac dužine 15 cm
- 1 žličica soya sosa
- ½ žličice Dijon senfa
- 1-2 žličice dimljenog BBQ umaka (možete koristiti i više ako želite)
Priprema:
Na ulju popržite luk sa smeđim šećerom, karamelizirajte, a zatim ubacite sve sastojke osim krastavca u ArtMix posudu. Programom za krem juhu napravite umak od rajčice i kad je gotov ubacite krastavac.
Sirove tikvice narežite na duge ploške, tako da izgledaju kao tjestenina za špagete.
Sastojci za izradu veganskog parmezana:
- dvije šake indijskih oraščića ili kikirikija/oraha
- 3 žlice pahuljica pivskog kvasca
Priprema:
- Pomiješajte sastojke u MixSy’ staklenki.
Serviranje:
- Špagete od tikvica staviti na tanjur, preliti s umakom od rajčice i posuti veganskim parmezanom.