Shopping cart icon

Kako odabrati kvalitetan anti-aging proizvod?

Kako odabrati kvalitetan anti-aging proizvod?
Budući da su vam već dosadile bore koje svakog dana vidite u zrcalu, odlučile ste nešto poduzeti po tom pitanju. Odlučite se prvo informirati na internetu, a onda odaberete neki proizvod u parfumeriji ili online trgovinu.

Tri do četiri klika kasnije, preplavljuje vas osjećaj beznandnosti.

Toliko proizvoda, brandova, sastojaka, različitih iskustava sa istim proizvodima i varijacija u cijenama. Posle 2. strane rezultata na Googleu, odustajete. Govorite sebi da ćete se time pozabaviti nekada kada baš ne budete imali ništa pametnije za raditi. 

Ali, problem je što već prvom sljedećom prilikom ponovo zagledate svoje bore i borice. I onda počnete očajavati. Pa da li odabir kvalitetne anti-aging kozmetike stvarno mora biti toliko kompliciran? Odahnite. Ne mora.

Otkrijte u redovima koji slijede kako možete relativno lako odabrati najbolji proizvod za sebe:

Bazični proizvodi koji su vam potrebni


1.jpg

Anti-aging proizvodi postoje u različitim formama - sredstva za čišćenje lica, losioni, kreme, ulja, serumi i još mnogo toga. Prvo što bi trebalo napraviti je da skratite listu proizvoda i odlučite što je to što prvo želite dodati u svoju dnevnu beauty rutinu. Naša preporuka je da počnete sa:
 
U odnosu na stanje vaše kože, odnosno izraženost bora i budžet koji imate na raspolaganju, možete odabrati jedan od ovih proizvoda ili kupiti sva tri, kako biste kompletirali režim njege.

Kada pronađete omiljene osnovne proizvode, lako ćete proširiti popis i dodati na njega proizvode poput tonera, ulja i maski.

Poželjni sastojci

2.jpg

Evo nekoliko bitnih sastojaka koje bi anti-aging proizvod trebao sadržavati:
 
  • retionol - derivat vitamina A koji pomaže koži stvoriti bolje i zdravije stanice; također je odličan antioksidans - neutralizira slobodne radikale (nestabline molekule kisika) koji uništavaju stanice kože i izazivaju bore
  • alfa i beta hidroksi kiseline (AHA i BHA) - služe za eksfolijaciju, uklanjaju mrtve stanice kože, stimuliraju rast glatke, jednako pigmentirane nove kože i potiču proizvodnju kolagena
  • vitamin C - još jedan moćni antioksidans koji štiti kožu od sunčevih zraka i pomaže obnavljanje njenih stanica
  • epidermalni faktor rasta - sastojak koji pomaže obnavljanje stanica poticanjem proizvodnje kolagena odgovornog za elastičnost kože
  • peptide - ovo su u osnovi amino kiseline, zadužene za čvrstoću kože (poželjno je da proizvod sadrži acetil heksapeptid 3, jer upravo on odlaže nastanak novih bora)
  • koenzim Q10 - sastojak iz porodice antioksidansa koji štiti i obnavlja kožu, a posebno je djelotvoran u uklanjanju sitnih bora oko očiju
Odvojite vrijeme i dobro proučite deklaraciju proizvoda koje želite kupiti, kako biste se uvjerili da sadrži sve ili većinu ovih sastojaka. Uz to, kvalitetan anti-aging proizvod (pogotovo krema) treba biti i hipoalergena (ne izaziva iritacije) i nekomedogen (da izaziva začepljenje pora), kako ne bi izazivao akne i bubuljice).

Što nas dovodi do slijedećeg kriterija za izbor proizvoda:


Tip vaše kože

3.jpg


Kako biste dodatno suzili izbor proizvoda važno je uzeti u obzir što je to što je najbolje za vaš tip kože i eventualne probleme koje s njom imate. Većina proizvoda je namjenjena svim tipovima kože, ali vidjet ćete i one koji su označeni posebno za suhu, masnu ili osjetljivu kožu. 


Zašto je ova razlika važna?

Ako imate masnu kožu, imat ćete dodatni izazov u odabiru kozmetike. Masnu kožu karakterizira višak sebuma, a većina anti-aging proizvoda sadrži ulja i druge emolijente. Vama su potrebni lagani, hidratantni proizvodi s nemasnom formulom, koje će koža lako upiti. Ovako ćete izbjeći začepljivanje pora, a istovremeno revitalizirati i osvježiti kožu.

U slučaju da imate suhu kožu, slobodno možete odabrati i malo masnije formule. Pošto nema dovoljno sebuma, suha koža je najmanje elastična i stoga najsklonija boranju. Zato je važno da proizvod koji odabarete, pored gore navedenih sastojaka, sadrži i hijaluron koji omogućava vašoj koži zadržavanje vlažnosti. 

Budite pažljivi sa količinom retionola u proizvodu, jer može dodatno isušiti vašu kožu i dovesti do iritacije. U vašem slučaju preporučljivije je da anti-aging kozmetika sadrži retionide, slabije i manje iritantne forme retionola. Antioksidansi su obavezni, jer je suha i osjetljiva koža tanje strukture i samim tim lakše puca.

Osim tipa kože bitno je naravno i da proizvode birate u odnosu na vaše godine.


Anti-aging kozmetika i godine starosti

4.jpg

Za svaki period života odabarite odgovarajuću njegu i anti-aging proizvode:


Proizvodi protiv bora 25+

U kasnim dvadesetim ključna riječ je prevencija. S obzirom da bore i drugi znakovi starenja kože u ovom dobu još uvijek nisu vidljivi, fokusirajte se na hidrataciju. Odaberite odgovarajuće hidratantne proizvode szaštitnim faktorom. Ako imate zdrave životne navike, ovo će biti sasvim dovoljno.


Proizvodi protiv bora 30+

Poslije 30. godine života na koži počinju javljati prvi znakovi starenja - najčešće sitne bore oko očiju i usana. Ostim toga, koža postaje suša i postepeno gubi čvrstoću i elastičnost.
Hidratacija je i dalje ključna za ublažavanje znakova starenja, ali sada je već vrijeme da pronađete proizvode bogate antioksidansima, vitaminima A, C i E, kao i betokarotenima. Ako vam genetika nije naklonjena, odnosno skloni ste ranom starenju kože, možete dnevnoj dodati i noćnu kremu, pa čak i serum protiv bora, poput La Danza seruma.


Proizvodi protiv bora 40+

5.jpg

U četrdesetim bore postaju sve izraženije, koža opuštena i manje elastična. Lagano gubi sjaj i pojavljuje se neujednačenost tena. Proizvodi koje birate moraju biti djelotvorniji, odnosno bogati sastojcima koji potiču proizvodnju kolagena (poput peptida), vitaminima i antioksidansima koji će pomoći regeneraciju stanica kože.

Kombinirajte kreme s proizvodima za eksfolijaciju, ali i proizvodima namjenjenim točno određenim područijima (poput onih za bore oko očiju). Siguran izbor je odabir proizvoda iz iste linije, čiji se učinci međusobno dopunjuju.


Proizvodi protiv bora 50+

6.jpg

Tijekom pedesetih koža postaje tanja, a samim tim su i znaci starenja vidljiviji. Bore su dublje, a stanice kože osjetljivije na vanjske utjecaje. Zbog toga birajte proizvode koji su namjenjeni zreloj koži. To znači da su bogati prirodnim mastima i uljima, kao i sastojcima koji ili potiču proizvodnju kolagena ili ga na neki način zamjenjuju.

Posebno pažnju obratite na izbor noćnih krema, s obzirom da se koža tijekom noći najbolje regenerira. Neka noćne kreme budu bogate hijaluronskom kiselinom, peptidima i vitaminima. Također, nemojte zaboraviti na intenzivne serume, koji imaju učinak “popunjavanja” kože.

Pored sastojaka, tipa kože i vaših godina, u obzir bi prilikom odabira trebalo uzeti i:


Dodatne važne karakteristike anti-aging proizvoda

7.jpg



Kako bi njega bila djelotvorna i potpuna, poželjno je da anti-aging proizvodi sadrže i:

  • sastojke za eksfolijaciju - uklanjaju mrtve stanice kože, mitesere i višak ulja i tako doprinose svježem i pomlađenom izgledu kože

  • SP faktor - neka proizvodi koje odaberete sadrže i dodatni faktor za zaštitu od sunca, s obzirom da su sunčeve zrake jedan od 6 glavnih uzročnika prijevremenog starenja kože

  • sastojci za hidrataciju - suha koža izgleda starije, tako da su ovi sastojci neophodni ako želite nježnu i elastičnu kožu


A sada posljednji, ali ne i najmanje važan faktor u odlučivanju:


Cijena proizvoda

Visoka cijena ne jamči kvalitetu, kao što znate. Mnogo je faktora koji utječu na to kako će vaša kože odreagirati na određeni anti-aging proizvod. Ali, od jeftinih proizvoda zaista ne možete mnogo očekivati, jer su uglavnom siromašni svim onim važnim sastojcima. Osim toga, budući da je kvaliteta često diskutabilna, ovi proizvodi mogu izazvati i neželjene reakcije na koži poput iritacije i dodatnog isušivanja.

Na tržištu postoje brojni poizvodi koji vam za pristupačnu cijenu jamče kvalitetu, sve neophodne sastojke i željene rezultate.  Ulaganje u dobre anti-aging proizvode će vam se isplatiti na duže staze i uspijet ćete izbjeći agresivnije vidove uklanjanja bora i drugih znakova starosti.


Par savjeta za kraj

Budući da ni jedan proizvod ne može djelovati na apsolutno sve znakove starenja kože (fine linije, manje ili više izražene bore, beživotni izgled kože, neujednočenost tena, mrlje i sl.) ili odaberite na što se želite fokusirati ili kombinirajte više proizvoda. Budite naravno umjereni i pratite kako vam koža reagira.

Ako odaberete kvalitetan anti-aging proizvod možete znatno ublažiti znakove starenja i pomoći svojoj koži, ali nemojte očekivati čuda. Eliksir mladosti, nažalost, još uvijek nije patentiran. Postavite realistične ciljeve - što želite postići i za koji vremenski period. Ni jedan proizvod neće obrisati bore u potpunosti i to preko noći.

Ne zaboravite ono najvažnije - budite uporni i pridržavajte se režima koji ste odabrali. Učinci možda neće biti vidljivi onom brzinom kojom biste vi željeli, ali neće ni izostati. 


8.jpg


I zato je upravo sada vrijeme da napravite svoju check listu u odnosu na kriterije koje smo naveli i pronađite najbolje za sebe. 

Ali što ako još uvijek oklijevate i razmišljate - u redu je sve to, mada bi od koristi možda još više bio neki konkretan prijedlog, barem za jedan proizvod? Ne brinite, i to smo pripremili. 

Dozvolite da izaberemo umjesto vas i damo vam preporuku za proizvod za koji sigurno znamo da će vam pomoći - Swisso Logical hidro-lifting krema. Ova krema objedinjuje sve odlike kvalitetnog anti-aging proizvoda i sadrži savršenu kombinaciju antioksidansa i vitamina C, dubinski njeguje kožu i daje joj energiju. Dva sastojka koje je izdvajaju iz mora sličnih proizvoda se Voluform i Hydractine. 

Dok je Voluform sigurna alternativa lipofilingu (popunjava bore iznutra, preoblikuje konture lica i daje mu mladalački izgled), Hydractine kao snažan koktel aktivnih sastojaka potiče metabolizam kože, uklanja mrtve stanice i hidrira duboke slojeve kože. Ako ova krema bude vaš izbor, bore više neće biti vaš problem.

A sada zaista nemate ni jedan izgovor da ne krenete u bitku sa borama, priznat ćete. Poduzmite nešto već danas i za nekoliko tjedana će vam koža biti i više nego zahvalna.


Objavio: 1.2.2019. 17:11:31 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kozmetika
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu