Sladoled od sjemenki bundeve i malina s čokoladnim posipom
Cool, zdravo, jako ljetno, desert bez kojega ne možete zamisliti vrućinu.
Jeste li znali da je sladoled postao poznat Kinezima, prije nekih 5000 godina, koji su već onda koristili šlag, mlijeko i voće za izradu ove miješane ledene slatke poslastice? Međutim, potekao je iz Egipta i proširio se svijetom odatle.
Aleksandar Veliki služio ga je svojim vojnicima, Hipokrat ga je nudio svojim pacijentima kao lijek, a car Neron Hadice znao je nositi led stotinama kilometara daleko da bi napravio ovaj poseban slatkiš. Marco Polo vratio se s putovanja u Kinu s nekoliko recepata za sladoled.
Prvi kafić u kojem se prodavao sladoled vjerojatno je otvoren u Parizu, ali sladoled nije postao široko rasprostranjen sve dok industrijska revolucija nije omogućila modernu kuhinjsku tehnologiju.
Ukusni sladoled za koji ćemo vam dati recept, napravljen je s ArtMix Pro i to 100% na biljnoj bazi.
Sastojci:
- 200 ml kokosovog jogurta
- 400 g jabuka
- 200 g svježih malina
- 1 žlica šećera (prema želji)
- svježi listići mente
Priprema:
ArtMix Pro
- razina 1 - 30 sekundi
- razina 3 – 30 sekundi
- razina 5 – 1 minuta
Stavite sve sastojke u vakumsku posudu ArtMix Pro, izmiješajte, ulijte u kalupe i zamrznite.
Poslužite s orašastim plodovima, čokoladnim preljevom i puno ljubavi.