Shopping cart icon

Želite bezbolno ukloniti bore? Evo zašto je serum najbolje rješenje

Želite bezbolno ukloniti bore? Evo zašto je serum najbolje rješenje

Godine su samo brojka. Važno je biti mlad duhom.

Svi smo čuli i izgovorili ove rečenice tko zna koliko puta. I one nisu samo puka fraza. Vaš stav i odnos prema životu zaista imaju veliki utjecaj na to kako ćete promatrati svoje godine. 

Ali, jedno je neizbježno. Naše tijelo protokom godina nažalost počinje pokazivati znakove starenja. I to, između ostalog, i na najvećem organu - koži.

Čini vam se da je preko noći postala suša i izgubila na elastičnosti. Zagledate se u zrcalo i tražite ono lice koje ste imali sve do kasnih dvadesetih ili ranih tridesetih i pitate odakle sve te bore i borice, pjege i ostali “pokloni” proteklih dana, mjeseci i godina.

Iako znate da je sve to normalno, želite ublažiti znakove starenja i usporiti njihovo pojavljivanje. Dobra vijest je da uz pomoć kvalitetnih anti-aging proizvoda to i možete. Vjerujemo da već imate svoju omiljenu kremu protiv bora koja odgovara vašoj koži i godinama, ali da li ste razmišljali o upotrebi još moćnijeg proizvoda, poput seruma?

Ako niste, dat ćemo vam nekoliko razloga da to učinite. Ako jeste, ali niste sigurni kako da odaberete pravi za sebe, i na to imamo odgovor.

Hajde da zajedno otkrijemo sve što trebate znati o ovom učinkovitom, a bezbolnom načinom uklanjanja bora.
 

Što je serum za lice i po čemu se razlikuje od kreme?


1.jpg


Korištenje seruma u okviru rutinske brige o koži je važno, ako želite da vaša koža izgleda mlađe. Takozvani super junak njege, serum je proizvod pun moćnih sastojaka koji prodiru duboko u kožu. Upotrebljava se prvenstveno za uklanjanje finih linija, povećanje hidratacije kože i umanjivanje bora, ali je odličan i za ujednačavanje tona kože, uklanjanje tamnih mrlja i poboljšanje teksture kože.

Što se tiče razlika u odnosu na kremu, prva je očigledna - razlikuje se po izgledu i teksturi. Serumi su znatno rjeđi od krema i izgledaju kao gusta, providna tekućina. Prepuni su aktivnih sastojaka, koji zbog svoje formulacije lakše prodiru u dublje slojeve kože i tako poboljšavaju njen izgled i elastičnost.

Druga važna razlika je to što su serumi mnogo lakši za kožu od krema, odnosno koža ih lakše upija i koristi aktivne sastojke iz njih. Razlog je, između ostalog, i to što serumi za bore sadrže manje prirodnih ulja u odnosu na kreme i ne sadrže mineralna ulja i petrolatum. Ovi sastojci na bazi nafte začepljuju pore (neki se čak smatraju i toksičnim i kancerogenim), pa tako morate biti vrlo pažljivi prilikom odabira kreme protiv bora ako imate masnu kožu ili kožu sklonu aknama. 

Serumi se sastoje uglavnom od aktivnih sastojaka na nekoj vodenoj bazi, bez dodataka koji bi mogli biti štetni za vašu kožu. Ako vam u trenutku kupovine zasmeta odnos cijene i količine i pomislite “toliko novca za malu bočicu sa pipetom”, imajte u vidu da je to koncentrat najboljih sastojaka u jednom proizvodu. 

Još jedna prednost seruma je to što se lako nanose i razmazuju, a za jedno nanošenje vam je sasvim dovoljno nekoliko kapi, dobro raspoređenih. 

Ono o čemu trebate voditi računa kada je u pitanju čuvanje seruma je da ih trebate držati na tamnom i hladnom mestu, kao i da ih je nabolje upotrebljavati do 6 mjeseci od prvog otvaranja.

A sada da vidimo: 
 

Kako se koristi serum protiv bora?


2.jpg


Prije upotrebe operite i dobro prosušite lice nježnim tapkanjem ručnikom.

Dubinski piling otvara put serumu i omogućava mu prodiranje još dublje u kožu i samim tim postaje još učinkovitiji u borbi protiv bora. Da budimo iskreni, potrebna nam je sva pomoć koju možemo dobiti, jer ublažavanje bora je proces koji zahtjeva strpljenje, upornost i kombinaciju pravih proizvoda.

Nakon ovog koraka, vaša koža je spremna za aktivne sastojke iz seruma. 

Nanesite nekoliko kapi, nježno razmažite na najproblematičnije dijelove, odnosno one na kojima su najvidljivi znakovi starenja. Ostavite da djeluje barem dvadesetak minuta, prije nanošenja šminke ili odlaska na spavanje (ne želimo da jastučnica umjesto kože upije dragocjene sastojke, zar ne?). Kada koža upije serum, možete je dodatno nahraniti nekim hidrantnim sredstvom poput osvežavajućeg tonika La Danza ili ovlaživačem za kožu. 

Ovo je neka osnovna i uobičajena procedura, ali obavezno pratite i uputstvo za upotrebu koje dolazi uz proizvod. Budući da su neki serumi izuzetno jaki, prevelika količina može imati kontra učinak (dodatno isušiti kožu), pa obratite pažnju i na preporučenu dozu. Što se tiče učestalosti, većinu seruma treba, za dobivanje optimalnog rezultata, koristiti jednom do dva puta dnevno. 

Prije nego što pređemo na aktivne sastojke koje bi serumi trebali sadržavati, imamo samo jednu napomenu za one sa osjetljivom kožom. Ako imate osjetljivu kožu, sklonu iritaciji, nemojte serum odmah nanijeti na cijelo lice ili na sve dijelove na kojima imate bore, mrlje ili neujednačen ten. 

Nanesite na malu površinu, pa sačekajte 30 do 40 minuta, kako biste videli da li će se pojaviti neke neželjene reakcije poput svrbeža ili crvenila. U slučaju da test prođe kako treba, slobodno nastavite koristiti serum, ali nikada ne prekoračujte propisanu količinu, odnosno broj kapi. Ovog pravila trebaju se naravno pridržavati svi, ali je za vas s osjetljivom kožom posebno bitno. 

U slučaju da imate rozaceu ili ekecem, vjerovatno je najbolje da ne koristite serume uopće.

Hajmo saznati za kojim sastojcima na deklaraciji treba tragati.
 

Koje sastojke dobar serum treba sadržavati?


3.jpg


Uopćen odgovor bi bio: antioksidansi, vitamini, sredstva koja posvjetljuju kožu, kao i oni sastojci koji je dobro hidriraju. Precizniji popis sastojaka, od kojih dobar serum treba sadržavati barem jedan, izgleda ovako:

Dimetilaminoetanol (DMAE) 

Sastojak koji se prirodno nalazi u ljudskom živčanom tkivu, kao i u tkivu nekih vrsta morskih riba. Ne samo da će učiniti vašu kožu čvršćom, već će je i zategnuti, istonirati i izgladiti vaše bore.

Vitamin C

Potiče proizvodnju kolagena, ubrzava regeneraciju kože i smanjuje upale (ovo vam može biti značajno ako, osim sa borama, imate probleme i sa aknama). Kolagen je izuzetno važan za pomlađeni izgled kože i ublažavanja bora. 

Vitamni C osim toga ima antioksidantna svojstva i neutralizira slobodne radikale (nestabilne molekule kisika), koji imaju štetan utjecaj na stanice kože i njen izgled. Još jedna prednost ovog vitamina je to što utječe na posvjetljivanje tamnih mrlja. Ako vam je ovaj znak starenja prioritet za uklanjanje, odlučite se za serum koji je 100% vitamin C.

Retinol

U posljednje vrijeme izuzetno popularan, retinol (derivat vitamina A) je neophodan sastojak seruma ako želite pomoći stanicama vaše kože da se regeneriraju. Kada je koža regenerirana i pomlađena, izgleda svježije i mlađe. Retinol je odličan antioksidans, vidno ublažava bore i može odgoditi njihov nastanak. Ali, budite pažljivi ako imate osjetljivu kožu - retinol može izazvati iritacije. Također, imajte u vidu da retinol može izazvati osjetljivost na sunce, pa se serumi s retinolom uglavnom preporučuju za noćnu upotrebu.

Hijaluronska kiselina

Ovaj sastojaka ima nadimak “prirodni ovlaživač”, jer hidrira kožu i smanjuje njenu suhoću - uobičajen znak starenja. Pri tom koža od njega neće postati masna, već glatka i oslobođena linija i nepravilnosti. Hijaluron je kao prirodna kiselina posebna zbog svojih molekula koji mogu zadržati 1000 puta više vode od vlastite težine. To je razlog zašto tako učinkovito vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost.

U serumima se koristi uglavnom sol hijaluronske kiseline, jer ima ista djelovanja i gotovo odmah zateže kožu, a ima sitnije molekule, pogodnije za pravljenje seruma.

Glikolna kiselina

Aktivna tvar koja pripada alfa hidroksi (AHA) kiselinama djeluje dubinski i potiče regeneraciju stanica kože. Ova kiselina uklanja mrtve stanice kože s površine, ujednačava ten, umanjuje već postojeće bore i zateže kožu.

Kolagen

Kolagen resorter je odličan sastojak, jer stimulira sintezu kolagena, hijalurona i potpornih vlakana u koži, čineći je jačom i otpornijom. 

Ceramidi

Ceramidi, molekule masti koji se nalaze u membrani kože, daju koži svjež izgled. Njihov nedostatak dovodi do isušivanja kože i osjećaja zatezanja, a takva koža je sklonija nastanku bora. Upravo zato su ceramidi, kao spojevi koji održavaju vlažnost, čest i nezaobilazan sastojak u kozmetičkim proizvodima protiv bora.

Ekstrakt tamarinda

Odličan, prirodni aktivni sastojak koji smanjuje vidljivost finih, sitnih bora - poput onih oko očiju i usana. Uz to, štiti kožu od slobodnih radikala i djelovanja vanjskih utjecaja.

Vjerujemo da će vam već ovaj popis biti od velike koristi prilikom odabira seruma. Ali, želimo otići i korak dalje. Budući da je izbor zaista raznolik, a mi možemo jamčiti rezultate samo za naše proizvode, evo odgovora na pitanje:

Kako da budete sigurni da ste odabrali najbolje za sebe?

Lako. Odaberite La Danza anti-aging serum.

Ovaj serum je moćna mješavina hidratantnih sastojaka i antioksidansa, koji njeguju i obnavljaju vašu kožu. Ujedno je i štite od oksidativnog stresa uzrokovanog suvremenim načinom života. Serum stimulira metabolizam kože, vraća joj vitalnost i čvrstoću, a u isto vreme omekšava grubu kožu i smanjuju bore. 

Uz sve to, organsko LIPACTIVE INCA INCHI® ulje ublažit će upale i iritacije kože, pomoći će koži da ponovo uspostavi funkciju zaštitne barijere, a epidermu vratiti elastičnost. Sve što vam je potrebno za pomlađeni izgled kože upakirano je u elegantno dizajniranu bočicu i čeka na vas.

A za posebno osjetljivu kožu oko očiju preporučujemo vam La Danza serum za područje oko očiju. Precizna formula i aktivni sastojci seruma (među kojima su i neki od najsnažnijih antioksidansa danas dostupnih) čine ga izuzetno uspješnim u smanjivanju sitnih linija i bora.

Ako ste još uvek u dilemi da li vam je ova vrsta anti-aging proizvoda potrebna, ohrabrit ćemo vas da jednostavno probate neki od kvalitetnih seruma koji se mogu naći na našem tržištu. Vjerujte nam na reč - to zaista dobra investicija u ljepotu, koja će se svakako isplatiti.

Kada pomislite da vas samo mjesec dana djeli od nestajanja sitnih i ublažavanja većih bora, ujednačavanja tona i zdravije i sjajnije kože, oklijevanje ne izgleda kao dobar izbor, zar ne?


Objavio: 12.2.2019. 10:23:56 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kozmetika
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu