Shopping cart icon

Tagliatelle s Buratom i Bosiljkom

Tagliatelle s Buratom i Bosiljkom
Znate li što je burrata? Pokušat ćemo je opisati kao kombinaciju najbolje, najmekše, kremaste mozzaarelle koju ste ikada probali i mliječne, punomasne pavlake ili milerama. Burrata je mnogo mekša i masnija od obične mozzarelle. Sama riječ burrata na talijanskom znači nalik maslacu, kremasto. Originalno potiče iz grada Andria koji se nalazi u Murgiji, na jugu Italije. Tamo se burrata pravi već više od 100 godina, a i dan danas ručno od samo tri sastojka: kravljeg mlijeka, pavlake i sirila.

Pored sira, okus ovom jelu, i talijanski pečat dat će aromatični bosiljak.  Bosiljak je začinska, ljekovita i "sveta" biljka, bitna u mnogim religijama.  Porijeklom je iz Indije, a u Europu su je u 12. stoljeću donijeli monasi. Bosiljak je cijenjen i u tradicionalnoj medicini: Koristi se protiv kašlja, bubrežnih bolesti, glavobolje i depresije, a u vidu čaja za ublažavanje menstrualnih tegoba. Sok od lišća koristi se protiv prehlada, upale ušiju i bubnjića, ali i kao okrepljujuće sredstvo. 

Kao začin bosiljak daje okus jelima, poboljšava probavu teške hrane i čuva je od kvarenja. U mediteranskoj kuhinji predstavlja sastavni dio umaka i preljeva za jela sa tjesteninom kao što ćete vidjeti u našem receptu.

Burratu ćemo izmiksati sa mirisnim bosiljkom MixSy-jem da bismo dobili kremasti aromatični preljev koji će upotpuniti paštu. Od namirnica koristimo još samo rajčicu i domaće tagliatelle koje zajedno kuhamo na zdrav način u Zepter Masterpiece tavi Z-FP2420-SC bez ulja i vode.

Svi okusi, arome i hranjivi sastojci ovih par kvalitetnih namirnica ostat će sačuvani pripremom u našem posuđu, pa nam dodatni začini nisu ni potrebni. Pored toga, zahvaljujući metalu L 316, od koga je naše posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih tvari prilikom termičke obrade.
 

POTREBNI SASTOJCI:

  • 80 g bosiljka
  • 2 dcl maslinovog ulja
  • 400 g svježe burrate
  • 200 g cherry rajčice, sjeckane na kockice
  • Papar
  • 400 g svježih tagliatella

 PRIPREMA:

  • MixSy-jem izmiksati bosiljak, maslinovo ulje i svježu burratu
  • U hladnu tavu Zepter tava Z-FP2420-SC ubaciti sjeckanu rajčicu i svježu paštu bez dodavanja ulja i vode 
  • Popapriti
  • Kuhati 5 minuta na srednjoj temperaturi od 160 C 
  • Zatim kuhati još 10 minuta na niskoj temperaturi od 90 C
  • Dodati maslinovo ulje
  • Skuhanu paštu i povrće preliti mješavinom od bosiljka i burrate
  • Servirati u Royal Gold porculanu 



Ukupno 15 minuta (plus 10 minuta za sjeckanje i blendiranje) za zdrav, ukusan i izbalansiran obrok, pogodan za vegeterijance. 

Dobar tek!

Objavio: 18.1.2019. 12:23:44 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu