Shopping cart icon

Recept koji će svakoj mami izmamiti osmijeh na lice

Recept koji će svakoj mami izmamiti osmijeh na lice


Što ste planirali ovaj vikend? Odmarati, prošetati ako bude lijepo vrijeme, kupati se u moru? Možda čistiti kuću, pomoći djeci oko zadaće, raditi ili izaći navečer u grad?
A što kažete da ovaj vikend malo vremena provedete u kuhinji uz pećnicu? Poslušajte nas do kraja prije „nema šanse“ reakcije. 😊

Plan je sljedeći: u subotu tijekom dana (najkasnije u nedjelju ujutro) ispecite pitu te je u nedjelju odnesite mami. Razveselite ju! 😊 Ili pitu ispecite njoj u čast i podijelite s vašim najmilijima! Bilo kako bilo, važno je da se sjetite da je ove nedjelje Majčin dan, a mi smo vam pripremili jedan vrlo jednostavan recept za pitu s jabukama kojeg će čak i „sinovi koji ne znaju kuhati“ moći pripremiti.
 
Sastojci za podlogu:

  • 100 g brašna

  • 100 g mljevenih badema

  • 110 g kokosovog ulja (držite ga u hladnjaku kako bi ostao u krutom stanju te ne postane tekuće)

  • 2 žlice meda

  • 6 – 8 žlica jako hladne vode

  • 1 žumanjak

 
Sastojci za nadjev:

  • Jabuke

  • Med

  • Limun

  • Cimet

 

hm5-(1).jpg 


Priprema:

  • Bademe usitnite MixSy-em kako biste dobili brašno od badema te ih potom pomiješajte s običnim brašnom.

  • Brzo „utrljajte“ komadiće hladnog kokosovog ulja s brašnom i bademima, zatim dodajte žumanjak i med. Po potrebi dodavajte žlicu po žlicu ledeno hladne vode dok ne dobijete malo tvrđe, ali kompaktno tijesto. Gotovo tijesto umotajte u prozirnu foliju te ostavite na hladnom.

  • Za nadjev narežite jabuke na tanke ploške i prelijte sokom od limuna u koji ste dodali meda i cimeta po želji te pustite nakratko da upiju aromu limuna. To će ujedno spriječiti da jabuke oksidiraju i potamne.

  • Razvaljajte tijesto u obliku većeg kruga i položite ga u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ostavite da rubovi tijesta vise preko ruba pleha jer ćete ih kasnije preklopiti preko jabuka.

  • Lijepo posložite kriške jabuka u krug počevši od vanjskog ruba prema sredini. Tako posložene jabuke prelijte s još malo meda te potom rub tijesta preklopite preko jabuka.

  • Pitu stavite peći na 160°C u prethodno zagrijanu pećnicu i to oko 45 minuta (sve dok rubovi tijesta lagano ne porumene).
     

hm2-(1).jpg

hm4-(1).jpg
 
T i p s & T r i c k s

  • Umjesto jabuka možete staviti bilo koje svježe voće koje vaša mama voli, samo pripazite da prethodno ocijedite suvišne sokove iz voća kako ne bi previše navlažilo tijesto dok se peče.

  • Na voće slobodno možete dodati i komadiće badema za dodatnu hrskaviju teksturu.



Pitu napravio @hungry_mile, dok je ostatak ekipe nestrpljivo čekao da se bar malo ohladi.


Objavio: 11.5.2018. 11:37:21 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu