Shopping cart icon

‘’Otvorene’’ povrtne lazanje

‘’Otvorene’’ povrtne lazanje


Je li i vama ponekad prva asocijacija na lazanje -  debela, lijena, narančasta mačka imena Garfield? Znamo, i mi ga volimo. Jednostavno nitko ne može odoljeti vrućim lazanjama ravno iz pećnice! Međutim, danas nećemo govoriti o tradicionalnim lazanjama već ćemo vam pokazati kako se spremaju nove, zanimljive i ukusne  - ’’otvorene’’ lazanje!

’’Otvorene’’ lazanje možete pripremati u našim posudama bez dodavanja ulja, masnoće ili vode. Nema potrebe povrće raskuhavati u vodi ili dinstati na visokim temperaturama u nezdravim pregrijanim masnoćama jer na taj način hrana gubi svoje hranjive vrijednosti + stvara se akrolein.

Ovaj je recept puno jednostavniji za pripremu od klasičnih lazanja ,a jednako ukusan i odlično paše tijekom toplog ljetnog predvečerja.



 

Za ovo jelo potrebno vam je:

  • Zepter posuda

  • 3 paprike babure (crvena, žuta, zelena)

  • 1 zelena tikvica

  • 5 rajčica

  • 1 stabljika celera

  • 500 g svježih kora za lazanje

  • svježi peršin i vlasac

  • 200 g ricotta sira

  • papar i maslinovo ulje po želji


Priprema:

  • Kore za lazanje možete i sami napraviti, ali mi smo si ovaj put željeli olakšati te smo koristili svježe kupovne kore. Narežite ih na manje komade, otprilike 5x5 cm, ali ako volite malo veće komade možete ih ostaviti i veće (iako će poslije biti malo teže za slaganje, čisto da vas upozorimo 😊).

  • Nasjeckajte svo povrće i stavite u hladnu Z-2440 posudu.

  • Na povrće posložite kore za lazanje.

  • Poklopite i kuhajte 2 minute na srednjoj temperaturi (160°C na indukcijskoj ploči), a potom smanjite temperaturu na 90 °C te kuhajte još dodatnih 16 minuta.

  • U međuvremenu smiksajte pesto od ricotte, svježeg začinskog bilja, papra i maslinovog ulja uz pomoć MixSy-a.

  • Otklopite gotovo jelo i prelijte ga pestom. Po želji dodajte nasjeckanog svježeg začinskog bilja.

  • Promiješajte i servirajte tako da se izmjenjuje red tjestenine i red povrća.

 
T i p s & T r i c k s

  • Da bi jelo bilo još ukusnije, po želji dodajte malo usitnjenih oraha ili Gran Padana!

 
Dobar tek!

Recept by Chef Petra Gerić
 


Objavio: 5.6.2018. 14:33:12 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu