Kada ste zadnji put pomislili "Baš mi se jede brancin!"? Donosimo vam recept zbog kojeg će i vama brancin postati omiljena riba ovog ljeta. Teško je odoljeti bogatom puterastom okusu, svilenkastoj teksturi i sočnom mesu brancina. Osim toga, porcija je nisko kalorična i odličan je izvor proteina, selena i omega-3 masnih kiselina.
Za ovo jelo (za 4 osobe) potrebno Vam je:
-
Zepter grill posuda
-
1 kg brancina
-
5 cherry rajčica
-
100 g maslina
-
100 g bundeve
-
100 g brokule
-
100 g cvjetače
-
2 češnja češnjaka
-
svježe začinsko bilje
-
maslinovo ulje
Priprema:
-
Stavite ribu na dasku za rezanje te ju, bez skidanja kože ili ljuskica, napunite svježim začinskim biljem i češnjakom.
-
Tako napunjenog brancina stavite u hladnu grill posudu; nema potrebe da dodajete ulje ili vodu.*
-
Preostale sastojke rasporedite u posudu oko brancina te zatim poklopite. Kuhajte 5 minuta na srednjoj temperaturi od 160 ° C. Nakon što se posuda dovoljno ugrijala, a 5 minuta je isteklo, smanjite temperature na 90 ° C i kuhajte još 15 minuta.
-
Tako gotovu ribu isfiletirajte i očistite.
-
Servirajte ju u Rio Black ovalnom tanjuru te po želji dodajte maslinovo ulje.
*Kada kuhate u Zepter posuđu nema potrebe za dodavanjem ulja zahvaljujući materijalu od kojega je posuđe napravljeno (316L metal). Jedino na što trebate obratiti pozornost je da namirnice ne kuhate na previsokoj temperaturi i da posude tokom kuhanje držite poklopljenima jer na taj način hrana zadržava prirodnu vlagu i kuha se u vlastitim sokovima.
Ovakav način kuhanja u Zepter posudama rezultira zdravo pripremljenom i ukusnom hranom koja zadržava svoje hranjive nutritijente bez suvišnih nezdravih masnoća. Također nećete imati ni onaj osjećaj “kamenja u želucu” nakon jela.
Dobar tek!
Recept by Chef Petra Gerić