Shopping cart icon

Punjene Orecchiette

Punjene Orecchiette
Orecchiete, u prijevodu s talijanskog znači „male uši“ jer tjestenina podsjeća na uške, a tradicionalno ih prave žene nedjeljom i zatim ih suše u uskim kamenim ulicama starog grada ispred svojih kuća. Ovo već podsjeća na Jug Italije, zar ne? Poslužuju se s mljevenim mesom, mesnim okruglicama, raguom ili nekom vrstom brokule.

Image-1-(1)-Ore.png

Kako su naše oracchiete nešto veće, prvo ćemo ih napuniti ukusnim umakom, a onda zapeći s divnim slojem parmezana i mekog sira odozgo. Mljeveno meso ćemo skuhati zajedno s povrćem i crnim vinom, bez masti i vode, a zahvaljujući našem Masterpiece posuđu svi okusi bit će maksimalno očuvanog intenziteta. I ne samo to. Namirnice pripremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, a pripremaju se na potpuno zdrav način, bez otpuštanja kancerogenih i toksičnih tvari rijekom termičke obrade.

Savjet: Za kuhanje, birajte vina čistog i jednostavnog okusa kako se ne bi nadvladali ostali okusi u jelu, dakle, ni pretjerano slatka, ni pretjerano suha (kisela). Bitno je također da su i kvalitetna, jer kako tekućine i alkohol ispare prilikom kuhanja, ono što ostaje daje pečat Vašem jelu!
Jeste li spremni za gastronomsko putovanje na Jug Italije?

Potrebni sastojci:
  • 300 g orecchiette
  • 300 g mljevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 češanj bijelog luka
  • 100 g celera
  • 100 g mrkve
  • 100 g slanine
  • 500 g cherry rajčica
  • 3 dcl. crnog vina
  • Pesto umak
  • 500 ml umaka od rajčice
  • 200 g mekog bijelog sira
  • 1 vezica svježeg bosiljka
  • 200 g parmezana
Priprema
  • U hladnu Zepter posudu Z-2020 ubaciti mljeveno meso, bez dodavanje vode i ulja i sitno sjeckan crni i bijeli luk, slaninu, celer, mrkvu i cherry rajčicu
  • Preliti crnim vinom i kuhati na indukcijskoj ploči na niskoj temperaturi od °C 20 minuta
  • Zatim dodati pesto umak kao začin i promiješati
  • U drugu Zepter posudu Z-2015 dodati umak od rajčice i velike orecchiete, prethodno napunjene pripremljenom smjesom od mljevenog mesa
  • Odozgo dodati meki bijeli sir, bosiljak i naribati parmezan preko punjene tjestenine, a zatim kuhati na 90°C još 15 minuta
  • Servirati u Rio porculanu


Uživajte uz čašu dobrog crvenog vina!  
Za Zepter
Chef Petra Gerić

Objavio: 5.1.2019. 13:52:01 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu