Kako su naše oracchiete nešto veće, prvo ćemo ih napuniti ukusnim umakom, a onda zapeći s divnim slojem parmezana i mekog sira odozgo. Mljeveno meso ćemo skuhati zajedno s povrćem i crnim vinom, bez masti i vode, a zahvaljujući našem Masterpiece posuđu svi okusi bit će maksimalno očuvanog intenziteta. I ne samo to. Namirnice pripremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, a pripremaju se na potpuno zdrav način, bez otpuštanja kancerogenih i toksičnih tvari rijekom termičke obrade.
Savjet: Za kuhanje, birajte vina čistog i jednostavnog okusa kako se ne bi nadvladali ostali okusi u jelu, dakle, ni pretjerano slatka, ni pretjerano suha (kisela). Bitno je također da su i kvalitetna, jer kako tekućine i alkohol ispare prilikom kuhanja, ono što ostaje daje pečat Vašem jelu!
Jeste li spremni za gastronomsko putovanje na Jug Italije?
Potrebni sastojci:
- 300 g orecchiette
- 300 g mljevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 1 češanj bijelog luka
- 100 g celera
- 100 g mrkve
- 100 g slanine
- 500 g cherry rajčica
- 3 dcl. crnog vina
- Pesto umak
- 500 ml umaka od rajčice
- 200 g mekog bijelog sira
- 1 vezica svježeg bosiljka
- 200 g parmezana
- U hladnu Zepter posudu Z-2020 ubaciti mljeveno meso, bez dodavanje vode i ulja i sitno sjeckan crni i bijeli luk, slaninu, celer, mrkvu i cherry rajčicu
- Preliti crnim vinom i kuhati na indukcijskoj ploči na niskoj temperaturi od °C 20 minuta
- Zatim dodati pesto umak kao začin i promiješati
- U drugu Zepter posudu Z-2015 dodati umak od rajčice i velike orecchiete, prethodno napunjene pripremljenom smjesom od mljevenog mesa
- Odozgo dodati meki bijeli sir, bosiljak i naribati parmezan preko punjene tjestenine, a zatim kuhati na 90°C još 15 minuta
- Servirati u Rio porculanu
Uživajte uz čašu dobrog crvenog vina!
Za Zepter
Chef Petra Gerić