Shopping cart icon

Curry s školjkama

Curry s školjkama
Za naše jelo smo koristili kombinaciju školjki i dagnji, ali slobodno ih zamijenite s dostupnim svježim namirnicama na vašem lokalnom tržištu. U neočekivanoj kombinaciji, dodamo i pršut i curry u prahu za vrhunski okus koji ovaj recept izdvaja od drugih.

Ne samo da koristimo svježe, zdrave namirnice, već ih pripremamo i na zdrav način! Hrana pripremljena u Zepter Masterpiece posuđu zadržava svoju potpunu hranjivu vrijednost i zahvaljujući nehrđajućem čeliku 316-L, iz kojeg je izrađeno naše kuhinjsko posuđe, ne nastaju niti  se otpuštaju toksične tvari tijekom procesa kuhanja.

Image_1.jpg

Savjet: Prilikom odabira školjke za kupovinu  savjetujemo - svježije je bolje. Izbjegavajte sve one koje su otvorene ili napukle.

SASTOJCI

• 1 luk
• 100 g mladog luka
• 100 g pršuta
• 1 čajna žličica currya u prahu
• 500 g cherry rajčica
• 1 kg školjkaša
• Timijan
• 300 ml rosé vina
• 2 čajne žličice pesto umaka
• Mješavina 5 začina
• chili

Image_3.jpg

PRIPREMA

• Stavite narezani luk, mladi luk, pršut, cherry rajčice i curry u hladnu Zepter V-3060 posudu, bez dodavanja ulja ili vode.
• Pokrijte i kuhajte na srednjoj temperaturi od 140 ° C oko 5 minuta
• Dodajte školjke, majčinu dušicu i vino rosé te pokrijte i kuhajte još 15 minuta na 90 ° C
• Isključite izvor topline, dodajte mješavinu 5 začina, chili, pesto umak i promješajte
• Poslužite u porculanu Rio


Za Zepter,
Kuhar Petra Geric
 

Objavio: 11.1.2019. 10:02:11 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu