Ne samo da koristimo svježe, zdrave namirnice, već ih pripremamo i na zdrav način! Hrana pripremljena u Zepter Masterpiece posuđu zadržava svoju potpunu hranjivu vrijednost i zahvaljujući nehrđajućem čeliku 316-L, iz kojeg je izrađeno naše kuhinjsko posuđe, ne nastaju niti se otpuštaju toksične tvari tijekom procesa kuhanja.
Savjet: Prilikom odabira školjke za kupovinu savjetujemo - svježije je bolje. Izbjegavajte sve one koje su otvorene ili napukle.
SASTOJCI
• 1 luk• 100 g mladog luka
• 100 g pršuta
• 1 čajna žličica currya u prahu
• 500 g cherry rajčica
• 1 kg školjkaša
• Timijan
• 300 ml rosé vina
• 2 čajne žličice pesto umaka
• Mješavina 5 začina
• chili
PRIPREMA
• Stavite narezani luk, mladi luk, pršut, cherry rajčice i curry u hladnu Zepter V-3060 posudu, bez dodavanja ulja ili vode.• Pokrijte i kuhajte na srednjoj temperaturi od 140 ° C oko 5 minuta
• Dodajte školjke, majčinu dušicu i vino rosé te pokrijte i kuhajte još 15 minuta na 90 ° C
• Isključite izvor topline, dodajte mješavinu 5 začina, chili, pesto umak i promješajte
• Poslužite u porculanu Rio
Za Zepter,
Kuhar Petra Geric