Za ovo jelo potrebno vam je:
-
1 kg pilećih prsa
-
Mix začina - slobodno stavite začine koje preferirate
-
Svježe začinsko bilje – ružmarin, vlasac, korijander
-
100 g narezanih rajčica
-
2 žlice Dijon senfa
-
2 dcl svježe iscijeđenog soka od naranče
-
Cimet – mi smo koristili štapiće cimeta
-
2 žlice meda i čilija po želji
Priprema:
-
Pileće file stavite u hladnu ovalnu grill posudu bez dodavanja masnoće. Meso začinite, dodajte svježi ružmarin, rajčice, cimet te podlijte sokom od naranče. Poklopite i kuhajte 5 minuta na temperaturi od 160°C, potom smanjite temperaturu na 90°C te kuhajte još 20 minuta.
-
Otklopite i dodajte med, čili i svježe začinsko bilje, promiješajte te maknite s izvora topline. Servirajte i dobar Vam tek!
T i p s & T r i c k s
-
Za prilog predlažemo finu salatu od kus-kusa sa sezonskim povrćem ili zelenom salatom.
Ovaj recept je moguće pripremiti bez pripreme hrane na ulju i bez dodavanja vode zahvaljujući vrhunskom Zepter metalu 316L. Na taj način namirnice ostaju zdrave, ukusne, zadržavaju prirodne arome i nutritivne vrijednosti (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente u tragovima). Što je najvažnije, prilikom kuhanja ne nastaju opasne tvari kao što je to slučaj kod uobičajenog kuhanja.
Jedno je sigurno - Masterpiece Cookware posuđe štedi Vašu energiju, vrijeme i novac, ali prvenstveno – čuva zdravlje!
Recept by Chef Petra Gerić