Shopping cart icon

Piletina u umaku od senfa

Piletina u umaku od senfa


Za ovo jelo potrebno vam je:

  • 1 kg pilećih prsa

  • Mix začina - slobodno stavite začine koje preferirate

  •  Svježe začinsko bilje – ružmarin, vlasac, korijander

  •  100 g narezanih rajčica

  •  2 žlice Dijon senfa

  •  2 dcl svježe iscijeđenog soka od naranče

  • Cimet – mi smo koristili štapiće cimeta

  • 2 žlice meda i čilija po želji


Priprema:

  • Pileće file stavite u hladnu ovalnu grill posudu bez dodavanja masnoće. Meso začinite, dodajte svježi ružmarin, rajčice, cimet te podlijte sokom od naranče. Poklopite i kuhajte 5 minuta na temperaturi od 160°C, potom smanjite temperaturu na 90°C  te kuhajte još 20 minuta.

  • Otklopite i dodajte med, čili i svježe začinsko bilje, promiješajte te maknite s izvora topline. Servirajte i dobar Vam tek!

 


T i p s & T r i c k s

  • Za prilog predlažemo finu salatu od kus-kusa sa sezonskim povrćem ili zelenom salatom.

 Ovaj recept je moguće pripremiti bez pripreme hrane na ulju i bez dodavanja vode zahvaljujući vrhunskom Zepter metalu 316L.  Na taj način namirnice ostaju zdrave, ukusne, zadržavaju prirodne arome i nutritivne vrijednosti (vitamine, minerale, proteine, mikro i makro elemente u tragovima). Što je najvažnije, prilikom kuhanja ne nastaju opasne tvari kao što je to slučaj kod uobičajenog kuhanja.
 
Jedno je sigurno - Masterpiece Cookware posuđe štedi Vašu energiju, vrijeme i novac, ali prvenstveno – čuva zdravlje!


Recept by Chef Petra Gerić


Objavio: 19.2.2018. 12:15:28 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu