Shopping cart icon

Veganski puding

Veganski puding
U ovom receptu, umesto jaja, koristili smo aquafabu. Ako niste upoznati sa aquafabom ona je u stvari voda od mahunarki, a otkriveno je da je savršena zamjena za bjelanjak. Prema tome, aquafaba je idealna za sve vegane. 

Zahvaljujući Zepter sustavu za kuhanje na pari ovaj puding smo pripremili bez upotrebe pećnice. Kao što znate, namirnice spremljene u Zepter posudama zadržavaju sve hranjive sastojke, kao i okus, a pripremaju se na zdrav način, bez dodavanja masti i ulja. Pored toga, zahvaljujući metalu 316-L, od čega je Zepter posuđe napravljeno, ne dolazi do otpuštanja kancerogenih i toksičnih tvari prilikom termičke obrade. ​
 

POTREBNO

  • 50 g suhih brusnica
  • 50 g suhog grožđa
  • 50 g datulja
  • 50 g suhih marelica
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 200 g spelt integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 jabuka
  • sok i kora jedne naranče (ili umjesto soka oko 60 ml ruma)
  • 3 žlice aquafaba (teekućina iz konzerve slanutka)
  • 80 ml kokosovog ulja
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 1 ravna žličica cimeta
  • 1/2 žličice muškatnog oraha
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/4 žličice mljevenog đumbira

Za preljev

  • 50 g indijskog oraha
  • 50 g svježih datulja
  • 1 žlica chia sjemenki
  • oko 250 ml Aqueena pročisćene vode

PRIPREMA 

  • Suho grožđe i brusnice prelijte s malo vode (može i rumom ili viskijem) i ostavite 15-ak minuta
  • ​​Jabuku krupno naribajte, a badem i lješnjak grubo sameljite
  • U zdjelu za mješanje stavite ocijeđeno suho grožđe i brusnicu, sjeckanu suhu marelicu, datulje, ribanu jabuku i grubo mljevene bademe i lješnjake
  • Zasebno pomješajte speltino brašno, prašak za pecivo, mrvicu soli, sve začine i kokosov šećer
  • U suho voće dodajte kokosovo ulje (tekuće), koru i sok od naranče, pa zatim aquafabu. Sve dobro promješajte pa zatim dodajte mješavinu s brašnom i opet sve promješajte
  • Smjesu stavite u podmazanu posudu, prekrijte je papirom za pečenje (blago, kako bi puding imao mjesta narasti) pa vežite konopcem
  • U Zepter sustavu za kuhanje na pari, u donju Z-1625 posudu nalijte vodu a preko, u Zepter Z-S20 posudu s perforiranim dnom, stavite posudu s pudingom
  • Ostavite da se kuha 2 sata na 90°C 
  • Ostavite da se ohladi, zatim stavite u VacSy vakumiranu posudu i držite u hladnjaku do serviranja

Priprema preljeva

  • U MixSy posudu stavite indijski orah i datulje, prelijte vrelom vodom i ostavite tako preko noći
  • Slijedećeg dana uz pomoć MixSy-ja, dobro izmiksajte. Nakon sat vremena dodajte chia sjemenke i opet dobro izmiksajte 
  • Gustoću možete kontrolirati dodavanjem više ili manje vode ili chia sjemenki

 

Objavio: 24.12.2018. 15:18:41 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu