Svjesno ili nesvjesno, svakodnevno donosimo odluke koje utječu na naše zdravlje. Kada se sljedeći put zapitate "Što jesti?" donesite zdravu odluku. Današnji brzi recept s tri izrazito zdrave namirnicama vam mogu pomoći u tome
Tjestenina može biti ukusan a ujedno i zdrav obrok za svaku priliku. Iako su tortellini izvorno nastali u Italiji, veoma su popularni i van njenih granica a mi vam donosimo laganu verziju omiljene nam punjene tjestenine u kombinaciji sa zdravim namirnicama.
Za ovo jelo potrebno vam je:
-
500 g svježih tortelina punjenih sirom
-
Svježe začinsko bilje – p e r š i n , majčina dušica, bosiljak, vlasac
-
200 g kozica (očišćenih)
-
500 g d a g n j i (očišćenih od pijeska)
-
Č e š n j a k a po želji
-
500 g cherry rajčice
-
100 g listova mladog špinata
-
Papar
-
Bijelo vino
-
maslinovo ulje – za kraj
Priprema:
-
U hladnu Zepter posudu bez prethodnog dodavanja ulja stavite dagnje, cherry rajčicu, češnjak, kozice, 1 dcl bijelog vina, te na to raspodijelite svježu tjesteninu a potom i mladi špinat.
-
Poklopite i stavite kuhati na 5 minuta na temperaturi od 160°C.
-
Nakon što se tava ugrijala, smanjite temperaturu na 90°C i kuhajte još desetak minuta.
-
Po isteku 15 minuta kuhanja na niskim temperaturama, ostavite poklopljenu tavu da odstoji još par minuta sa strane. Tjestenina će se zahvaljujući toplini posude nastaviti kuhati, pritom ujedno apsorbujući sve arome i sokove morskih plodova i povrća.
-
Kuhanjem na nižim temperaturama u Zeptere posuđu očuvati će se svi okusi, minerali i vitamini u hrani.
-
Prije serviranja dodajte malo maslinovog ulja i svježeg začinskog bilja.
Dobar tek!
Recept by Chef Petra Gerić