Shopping cart icon

Arapski doručak

Arapski doručak


Suočavate li se svako jutro s istim problemom?! Ne, ne mislimo na stajanje pred otvorenim ormarom ne znajući što obući nego o puno ozbiljnijem problemu stajanja ispred hladnjaka razmišljajući što doručkovati. Ako ste jedni od onih koji misle da nikad neće iskoristiti ''tu jednu papriku'' i malo svježeg sira što vam je ostalo viška od ručka, rajčice koje stoje u hladnjaku već danima ili luk koji samo što nije proklijao, ovaj recept će vam otvoriti apetit (ali i oči!) te pokazati kako iskoristiti preostale namirnice koje bi inače vjerojatno bacili.
 
Shakshuka je arapsko jelo teško za izgovoriti, ali vrlo jednostavno za pripremu. Riječ je o jelu koje je danas popularno u Izraelu i na Bliskom istoku iako je porijeklom iz Sjeverne Afrike, točnije Tunisa. Za pripremu vam trebaju jaja, rajčice, paprika i luk, ali slobodno dodajte i drugo povrće i začine po želji. Ovo je odličan izbor za brzinski zdrav doručak, a može proći i pod ručak za kišnih dana kada vam se ne ide do trgovine jer doslovno možete iskoristiti namirnice koje već imate u frižideru.


Za 4 osobe potrebno vam je:

  • Zepter tava s poklopcem
  • 1 paprika

  • 1 crveni luk ili 2 stabljike mladog luka

  • 4 rajčice

  • 4 jaja

  • čili papričice po želji

  • svježa menta

  • 200 g feta sira



Priprema:

  • Operite i nasjeckajte svo povrće na jednake kockice te ga stavite u hladnu tavu bez dodavanja ulja.

  • Stavite kuhati na srednju temperaturu (160°C na indukcijskoj ploči) oko 2-3 minute dok povrće ne krene ispuštati svoje sokove.

  • Razbijte jaja direktno na povrće u tavi, dodajte feta sir i čili papričice te kuhajte poklopljeno još 10 minuta na niskoj temperaturi (90°C).

  • Na kraju dodajte svježu mentu, mljeveni papar i ekstra djevičansko maslinovo ulje.
     

 


 


T i p s & T r i c k s

  • Priprema ovog jela još je jednostavnija ukoliko nasjeckano povrće spremite u  V a c S y   p o s u d e. Povrće će ostati svježe danima, a vi ćete ujutro samo trebati uzeti onu količinu koja će vam biti potrebna za doručak.

  • U kombinaciju možete dodati i meso, npr. slaninu ili ostatke od bolognese umaka.



Dobar tek!

Recept by Chef Petra Gerić


Objavio: 7.5.2018. 14:30:51 Zepter International | sa sljedećim brojem komentara: 0
Zepter Kuharica
Dijeli:
Zepter logotype Proizvod je uspješno dodan u vašu košaricu! Bags Idi u košaricu