ZNANSTVENI PRISTUP

SVOJSTVA BIOPTRON SVJETLOSNE TERAPIJE:

  1. Brewsterova optička jedinica 
  2. Bioptron polikromatska svjetlost
  3. Bioptron svjetlo niske energije
  4. Bioptron inkoherentno svjetlo
  5. Bioptron vertikalno linearno polarizirana svjetlost
  6. Bioptron hiperpolarizirana svjetlost

Bioptron-new_lamps-narrow

BREWSTEROVA OPTIČKA JEDINICA

Visokokvalitetna Brewsterova optička jedinica, višeslojni optički sustav, postavljen je pod posebnim kutom u BIOPTRON uređaju. Kad se difuzno / neuređeno - nepolarizirano svjetlo iz izvora svjetlosti BIOPTRON upada u Brewsterovu optičku jedinicu, ono se reflektira i postaje (s minimalnim gubitkom refleksije) u potpunosti i savršeno okomito linearno polarizirano.


Zepter-Bioptron-24-v2-EN

POLIKROMATSKO SVJETLO

BIOPTRON stvara svjetlost u vidljivom spektru kao i dio infracrvenih valnih duljina, u rasponu od 480 nm do 3400 nm, što je 1,15 - 2,90 eV (s izraženim vrhom na 720 nm, 1,70 eV), omogućujući svjetlu da prodire duboko u tkiva, aktivirajući različite stanične i biološke procese koji ubrzavaju regenerativne i reparativne procese ozdravljenja.

Zepter-Bioptron-Light-Therapy-01-CZ

BIOPTRON INKOHERENTNO SVJETLO

Izvanfazno ili nesinkronizirano svjetlo karakterizira svjetlosni val koji nije vremenski ili prostorno sinkroniziran. Česte i slučajne promjene faza između fotona svjetlosti različitih valnih frekvencija i valnih duljina čine ovo svjetlo slabog intenziteta. Inkoherentna BIOPTRON svjetlost protiče sigurno, neinvazivno i učinkovito liječenje bez rizika od razvijanja otpornosti na terapiju. Suprotno ovome, većina laserskih svjetala ima koherentnu svjetlost visokog intenziteta koja ima visok potencijal oštećenja tkiva.

Zepter-Bioptron-21

BIOPTRON SVJETLO NISKE ENERGIJE

BIOPTRON isporučuje neprekidni tok svjetla stalnog intenziteta (poznat i kao gustoća snage) od 40 mW / cm2 na udaljenosti od 10 cm od tretiranog područja. Doziranje BIOPTRON svjetla može se precizno odrediti, jer BIOPTRON svjetlo ima dvije komponente, snagu i vrijeme: Energija (J) = snaga (W) × Vrijeme (vrijeme) (Bunsen-Roscoe-ovo pravilo reciprociteta u fotobiologiji).

Drugim riječima, ako se snaga udvostruči, a vrijeme izloženosti umanji, isporučit će se ista količina energije, ali će se postići vrlo različiti biološki odgovori. BIOPTRON isporučuje dozu svjetlosti koja je ekvivalentna prosječnoj gustoći energije od 2,4 J / cm2 u minuti. To predstavlja malu i sigurnu dozu svjetla koja potiče prirodno ozdravljenje bez nuspojava.

BIOPTRON VERTIKALNO LINEARNO POLARIZIRANO SVJETLO (VLPL)

Kad se difuzna svjetlost koju emitira halogena žarulja sudara i odbija od Brewsterove optičke jedinice, ta svjetlost postaje vertikalno linearno polarizirana s valovima koji se šire u vertikalnim paralelnim ravninama u jednom smjeru. Za razliku od difuzne i laserske svjetlosti, BIOPTRON VLPL djeluje ne samo na molekule na temelju njihovih apsorpcijskih karakteristika, već učinkovito djeluje na strukturu i organizaciju bioloških procesa, molekula i tkiva i stoga ima značajno bolji ljekoviti učinak.

Sve su biološke strukture u svom normalnom funkcionalnom stanju linearno raspoređene (poput tekućih kristala, kolagena, mikrotubula, lipida u membranama, unutarnjeg mitohondrijskog rasporeda i linearne organizacije dipolnih momenata vode). Kada su biološki procesi poremećeni, zbog svoje linearne organizacije VLPL ih vraća u svoje optimalno funkcionalno stanje.

Bitno je da pored polarizacije BIOPTRON pruža optimalan izbor svjetlosnih spektra i svjetlosne energije u vremenu potrebnim za liječenje mnogih medicinskih stanja. Objašnjenje tako dubokog učinka fenomena BIOPTRON, između ostalog, leži u činjenici da su 85,5% svih molekula u ljudskom organizmu molekule vode (sastavljene od atoma vodika i kisika), te da svaka od njih ima određena funkcija u tijelu.

DiagramHyperpolarizedLight-XL

POVIJEST BIOPTRONA

IZUM

Danski liječnik Niels Ryberg Finsen osnovao je suvremenu terapiju svjetlom prije 100 godina. Godine 1903. dodjeljena mu je Nobelova nagrada za medicinu za njegova postignuća u svjetlosnoj terapiji. Finsen je kreirao prvu napravu za proizvodnju tehnički sintetiziranih sunčevih zraka i postigao izvanredne rezultate u liječenju pacijenata koji su patili od posebne vrste tuberkuloze kože.

RAZVOJ BIOPTRONSKE TERAPIJE SVJETLOM

Na početku razvoja foto-medicine u svjetlosnoj terapiji, uglavnom su korišteni infracrveni i ultraljubičasti dijelovi spektra. U ranim 1980-im, jedan znanstveni istraživački tim kreirao je izvor svjetlosti koji se prvotno zasnivao na laserskoj terapiji iz niskoga dijela spektra, ali je zapravo radio s gotovo cijelim spektrom vidljive svjetlosti i dijelom infracrvene svjetlosti. To je istraživanje otkrilo neke fizikalne karakteristike, bitne za učinkovitost svjetlosne terapije. 

Na osnovi te tehnologije kasnije je stvoren BIOPTRON sustav svjetlosne terapije. BIOPTRON svjetlosna terapija postala je prihvaćena diljem svijeta, kao oblik novog tretmana u prevenciji, terapiji i rehabilitaciji. BIOPTRON kontinuirano surađuje sa stručnjacima, istraživačima i fizičarima u mnogim zemljama, kako bi ispitao karakteristike i terapeutsku učinkovitost BIOPTRON svjetlosne terapije.

bioptron-gallery-2

bioptron-gallery-1

CERTIFIKATI

BIOPTRON AG - OSIGURANA VRHUNSKA KVALITETA

Labaratoriji kompanije BIOPTRON AG konstantno se bave testiranjem i optimiziranjem BIOPTRON uređaja u skladu s rezultatima najnovijih znanstvenih studija koje provode neovisne institucije. Istovremeno, BIOPTRON uređaji posjeduju certifikate ovlaštenih nezavisnih instituta za ispitivanje. Naši poslovni procesi, uključujući odjel istraživanja i razvijanja, evalvacija dobavljača, opskrba proizvodnje komponentama, redovite inspekcije samih proizvoda, ispunjavaju sve propise u skladu s direktivom Europske Zajednice 93/42/EEC, kao i pojedine nacionalne propise lokalnih tržišta.