ŠTO PIJETE?

JELI VODA IZ SLAVINE SIGURNA ZA PIĆE? UGLAVNOM NE.

Voda iz slavine često se pročišćava dodavanjem dezinfekcijskih otapala poput klora i drugih kemikalija, koje završavaju u našim tijelima, kao što su arsen, olovo, kadmij, fluoridi ili bakterije, gljivice i virusi. „Pročišćena“ voda iz slavine, koja dolazi do naših domova, često je puna željeznih spojeva jer, voda prolazi kroz stare korodirane podzemne cijevi te sva ta hrđa dopire do vode koju obično pijemo i koristimo u domaćinstvu.

Dugotrajna izloženost takvim kemikalijama dovodi do oštećenja kože, problema s cirkulacijom, povećavanja rizika od dobivanja raka, problemima s bubrezima, visokog krvnog tlaka i drugih ozbiljnih zdravstvenih problema.

JELI FLAŠIRANA VODA SIGURNA ZA PIĆE? UGLAVNOM NE.

Najveći problem su plastične boce vode koje sadrže BPA (bisfenol A), koji je otrovna kemikalija kategorizirana kao endokrini disruptor, koji utječe na

normalnu razinu hormona u našem tijelu.

Čak i ukoliko materjal pakiranja nije razlog za zabrinutost, činjenica je da ova industrija nije strogo regulirana i nema obvezu napomene izvora vode na etiketama, što je zabrinjavajuće. Neke flaširane vode dolaze iz prirodnih izvora, ali ogroman postotak jednostavno dolazi iz javne vodoopskrbe.

Najčešće biramo flaširanu vodu jer smatramo da ne postoje bolje opcije.No ovo rješenje je skupo i nije praktično. Kad smo izabrali flaširanu vodu kao svoj izvor pitke vode, izabrali smo dodatno onečišćenje ionako zagađenog okoliša sa stotinama plastičnih boca. 

Unatoč neugodnosti i visokoj cijeni našeg ulaganja u boce vode ne možemo biti sigurni da je ono što je unutar boce zapravo kvalitetno. Problem flaširane vode: 1900 puta je skuplja od vode iz slavine. Teška je i nespretna za nošenje. Tek svaka peta boca se reciklira. Industrija flaširane vode stvorena je za puno manji opseg vode od sistema za pročišćavanje vode iz javne vodoopskrbe. 

Čitav postupak proizvodnje, transporta i reciklaže plastičnih boca ima vrlo negativan učinak na okoliš.

JELI FILTRIRANA VODA KOJU PIJEMO SIGURNA? UGLAVNOM DA.

Danas na tržištu imamo široku paletu filtera koji se jako razlikuju u kvaliteti, dizajnu, učinkovitosti i cijeni. Mnogi sustavi, iako skupi, nemaju poželjne certifikate kontrole kvalitete ili sigurnosnih značajki. Njima nedostaju zdravstvena izvješća s podacima o učinkovitosti za pročiščavanje vode, što predstavlja stvarnu prijetnju našem zdravlju i dobrobiti.

Filtrirana voda može biti najbolje, najzdravije i najjeftinije rješenje ako pronađete odgovarajući sustav za filtiranje vode. Razmislite dvaput, prije nego popijete još jednu čašu vode – prihvatite pametnu odluku!


ZAŠTO JE OBRNUTA OSMOZA NAJBOLJI PROCES ZA FILTRIRANJE VODE?

Reverzna osmoza je tehnologija koja se koristi za uklanjanje kontaminanata uključujući nitrate, pesticide, sulfate, fluorid, bakterije, lijekove, arsen iz vode guranjem vode pod pritiskom kroz polupropusnu membranu. Nečistoće se filtriraju nakon što pritisak vode gura vodu kroz RO membranu. Ono što je ostalo je ukusna pitka voda čistog okusa.

Filtered water we drink